CMADFI lehdistötiedote 2014

Lehdistötiedote 2014 / CMAD kokoaa Suomen yhteisömanagerit

- Susanna Heikkinen, Johanna Janhonen ja Mari Lehtonen, 14.1.2014 at 18:09

Hämeenlinnassa järjestetään maanantaina 27.1.2014 vuosittainen yhteisöjohtajien tapahtumapäivä, Community Manager Appreciation Day (CMADFI). Talkoovoimin järjestettävän tapahtuman kohderyhmänä ovat nykyiset ja tulevat yhteisövastaavat (Community Manager). Päivän tavoitteena on edistää erilaisten sosiaalisen median verkostotoimijoiden kohtaamista ja tiedon jakamista. 

CMADFI-päivän aikana esiintyy sosiaalisen median asiantuntijoita ja tutkijoita sekä yhteisömanagereita, jotka kertovat hyvin erilaisista yhteisöistä: Suomi24-palvelun käyttäjistä ja yritysten sisäisistä verkostoista. Asiakasyhteisöistä kertovat puolestaan mm. TeliaSonera, SOK ja Linnan pyöräverstas.

Suomalaiset ensimmäisten joukossa järjestämässä yhteisömanagerien tapaamista

Community Manager Appreciation Day sai alkunsa yhdysvaltalaisen Jeremiah Owyangin blogikirjoituksesta. Hän ehdotti tammikuun neljäntenä maanantaina vuonna 2010, että kyseisenä päivänä annettaisiin tunnustusta eri yhteisöjen managereille.  

Aloitteen suomalaisten yhteisömanagerien kokoontumisesta teki sosiaalisen median asiantuntija Johanna Janhonen, joka toimii itse yhteisömanagerina mm. maailman suurimmassa nukkekotiwikissä.

Janhonen alkoi haaveilla yhteisömanagereiden omasta tapaamisesta jo vuonna 2009, kun heitä oli Suomessa vasta muutamia.

Suomen ja samalla Euroopan ensimmäinen CMADFI-seminaari järjestettiin Tampereella vuonna 2012. Tuolloin paikalla oli kymmenkunta aktiivia. Viime vuonna osanottajia oli jo reilut 150. Tämänvuotiseen tapahtumaan on ilmoittautunut noin 250 suomalaista yhteisömanageria ja sosiaalisen median aktiivia.

– Olimme varautuneet kahteensataan osallistujaan, mutta kun tapahtuma tuli täyteen alle 2 vuorokaudessa, kasvatimme tapahtumaa hieman, Johanna Janhonen kertoo.

– Yhteisömanagerit ovat usein aika yksin ongelmineen, joten on tärkeää tarjota heille mahdollisuus tavata kollegoita ja oppia uusia asioita mm. tarjolla olevista työkaluista ja esimerkkejä siitä, miten yhteisöjä innostetaan. Toki keskustelemme näistä asioista myös verkossa, esim. LinkedIn:ssä suomalaisten Community managereiden ryhmässä, mutta livetapaamisiakin tarvitaan, Janhonen jatkaa

– Syy siihen, että suomalaiset organisaatiot ovat nyt heränneet yhteisön kanssa tehtävään työhön lienee sen tehokkuudessa: kun asiakkaat otetaan mukaan esimerkiksi suunnittelemaan yrityksen uusia tuotteita, he ovat herkempiä paitsi hankkimaan sellaisen itselleen, myös suosittelemaan sitä tutuilleen. CMADFI-tapahtumaakin suunnitellaan Facebookissa lähes 200 ihmisen voimin.

Community Manager Appreciation Day in Finland 27.01.2014

Tapahtuma-aika: klo 10:00 - 17:30

Paikka: Visamäki, HAMK, Hämeenlinna

Lisätietojawww.cmad.fi sekä Johanna Janhonen, p.040 506 1960, johanna(a)piilotettuaarre.fi, Twitterissä @jjanhone

Päivän tapahtumia voi seurata videostriimin avulla, sosiaalisessa mediassa, esim Twitterissä, käytetään tunnistetta #cmadfi. Lisäksi CMAD:lla on Youtubehttp://www.youtube.com/user/cmadfi.

CMAD-tapahtuman pääsponsoreina toimivat Ambientia, EzyInsights, Otavan Opisto, Sininen Meteoriitti ja SOK.

comments powered by Disqus